onsdag 31 augusti 2016

Plocka paprika och bära sten

Den här morgonen kom de på att det var en slags högtid så stenarna som skulle komma på morgonen kunde inte komma förrän senare, det var visst svårt att få tag på dem för många affärer är stängda. Men helt plötsligt så kom de och alla utom jag åkte till Cucoara för att bära 8 pall med sten, från en lastbil och upp på plattan som vi gjutit. Det är varmt men fläktar bra idag men de kommer ha träningsvärk i morgon ordentligt. 
Vilket gäng jag får resa med!! Glada, arbetsvilliga, ödmjuka och engagerade. De imponerar på folket här nere ordentligt! 

Jag följde med Tamara till växthuset och plockade paprikor. Plocka paprika och samtala om livet. Vet att jag skrivit det förut men perspektivet på livet blir lite annat här nere. Den här kvinnan och de flesta i hennes församling lever för att tjäna människor som de har runt omkring. De gör inte skillnad på folk alls. Det verkar vara att de enda människor som hon har svårt för är kristna som bara pratar om Gud och inte gör något för sina medmänniskor. 



Bredvid växthuset bygger hon ett boende för föräldralösa barn och dessutom renoverar hon ett annat hus precis bredvid där det ska bli ett äldreboende. 
Hon har tre byggen, ett växthus, två dagcentra för barn, 12 pensionärer som får lunch varje dag och allt annat arbete i församlingen. Dessutom ringer hennes telefon ständigt. Om ursäkt för att hon inte hinner med oss helt. Vilken kvinna!! Det känns som hon leder hela den här byn och några till runt omkring.

Efter lunch åkte grabbarna tillbaka till bygget medan jag och Veronika åkte med Tamara och några ungdomar till Cahul för att handla. Vi har med oss en del pengar hit ner för att kunna göra något för barnen som kommer till dagcentret i Cucoara. Dels har vibrerande köpt matkassar som vi håller på att dela ut men vi kommer även göra en fest på fredag. Vi kör hit dem till Paicu för utrymmet är större här och så ska vi ha fest på scouttema. Scoutlekar och tävlingar. Vi skippar dock att bygga utekök... Ska bli kul!! 
Vi ville oxå ge dem något och en tanke som kommit upp i gruppen är hygienartiklar. Lite schampo, deo, bindor till tjejerna och tandkräm. Så det har vi även handlat idag. 
Vi (läs: jag) passade även på att ta en kaffe (Tamara beställde dock även pommes) medan vi ändå var i stan. 

Nu väntar middag och sen hembesök för Arvid, Markus och Rickard. 
Jag förbereder en predikan för morgonkvällens gudstjänst. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar