söndag 29 juli 2012

Söndag

Dagen fick två olika delar. Den första delen handlade om barnen. Vi gick till Baby Hall, ett köpcenter/spelhall för barn (!) och troligen en del för deras föräldrar som inte visste vad man skulle hitta på med barnen i värmen.
Två våningar - den nedre med affärer med bara barnprylar och den övre med spelsaker. Vi råkade komma dit mitt i "Free hour"!

Den andra delen handlade mest om bilåkning på Moldaviska vägar. Vi for till Balti. 1,5 h enkel riktning. Där gick vi på en gudstjänst med ca 1000 moldaver, utomhus på en stadio i ca +36,5 grader. Som tur var så lyckades Fredrik göra arrangörerna uppmärksamma på vår närvaro så vi släpptes upp på Vip-läktaren där det fanns tak.
Efter en timme orkade vi inte längre så då åkte vi hem igen. Många barnsånger blev det i i bilen. Elin skrev en egen sång: "Livet utan Nicklas, ingenting..."

Sen tog vi en avstickare till Braesti och träffade gamla vänner. Det blev ett glatt återseende och mycket vattenmelonätande!

Kvällen avslutades på Mc Donalds för Hellsings medan Olssons åkte och nattade Emma. Det är inte alla kvällar man sitter ute vid 21:30 och äter i +31 graders värme. Barnen tyckte det var väldigt spännande att vara ute så sent och sen att ta en taxi hem och gå sista biten hand i hand gjorde dagen super!!

Folke har konstaterat att Moldavien är väldigt stort så här kan ju faktiskt också vi bo! Han tyckte dock att vägarna behövde fixas lite men tror inte att morfar vill komma hit och fixa dem för "han vill hellre vara hemma och ta det lugnt..."

Nu: sova
I morgon: härbärget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar