lördag 28 juli 2012

Lördag

Nu har vi varit här i en och en halv dag och inte blivit stoppade av polisen en enda gång!! Det beror nog dels på att vi inte åker i en svenskreggad bil men även att det hänt saker här sen vi var här sist. Det byggs överallt men det ser dock aldrig klart ut. Den där personen som ska se till helheten verkar inte finnas i det här landet... Husen kan vara jättefina och stora men sen hänger all el i sladdar utanför huset eller så ser trädgården ut som det egentligen var en åker. Det kan ju vara så att man nyss flyttat in eller att huset är precis nybyggt men någonting får mig att tro att det inte är så - det blev helt enkelt inte klart.

Idag har vi varit i Vadul la voda, Moldaviens svar på Tyllösand, eller Tofta om man är gotlänning. En flod med jordliknande sandstrand och stora flådiga hotell, som nästan blev färdigbygda. Det är tydligen hit överklassen i detta land kommer för att spendera semestern. Det var ljuvligt att få bada när temperaturen kröp upp mot +36 grader. Ungarna älskade det!! Vi får se hur magarna mår imorgon för det var svårt för dem att inte få i sig av vattnet.

När vi kom tillbaka till Chisinau tog vi middagen på ett stort nybyggt kinesiskt köpcenter. Det blev en härlig och god blandning av pizza, pannkaka och wraps! Sen tyckte vi att barnen skulle få köpa en leksak var. Elin har, på grund av hennes morbröder, en förkärlek till väldigt stora gosedjur men jag lyckades avstyra ett inköp på en 1,5m hög, rosa flodhäst - det blev en liten rosa kanin istället. Folke hittade efter stor möda en liten uppsättning med vägarbetsmaskiner.
På vägen till bilen så lyckades både Elinoch Daniel handla lite skor också. Elin spatserade omkring i butiken men kritvitt hår och stora blå ögon så personalen visste inte vart de skulle titta. När hon sedan klart och tydligt förklarade för expediten att "skorna passar mig brrra, jag tan betala dem sälv" så smälte de allihop. "åh, so pretty girl..."
Väl hemma blev det hårklippning och bad.

Nu: schackspel för papporna

1 kommentar:

  1. Skönt att allt är bra med er. Undrar om Elin blir skohandlare i framtiden? Vi har varit på utflyktsresa idag och nu är det regn och åska. Kram mormor

    SvaraRadera