fredag 24 juli 2015

Fredag 24/7


Åter igen slås jag av kontrasterna i detta land. Fattigdom och rikedom. Vackert och fult. Vårdat och slitet. Nya BMW:s och åsnor som drar kärror. 
Vi har varit i två byar idag. Först i Paiko. Träffade en ung kvinna som är församlingsledare (får inte kallas pastor i detta land eftersom hon är kvinna...hm...) som har dragit igång en församling av ungdomar. Nu vill hon börja ett nytt projekt i grannbyn där hon vill hjälpa barn. Hon har hittat ett hus, väldigt slitet, där de håller på att renovera och iordningställa för att kunna ge mat och hjälp till barn som behöver. Mycket imponerad av henne!! Hon behövde arbetare! 
Nästa by vi kom till heter Voznesieni. Där var vi för tre år sedan och träffade Liuda, pastorsfrun. Hon gjorde även då djupt intryck på mig. En kvinna som älskar människor och framför allt barn. Deras glädje är det hon är villig att jobba hårt för. Även detta är ett väldigt levande projekt. Det pågick dagsläger på bakgården. 20 barn inklusive 7 barn med funktionshinder var med på lägret. Nästa vecka skulle de ha ett ungdomsläger i skogen med 50 ungdomar tältandes! I 37graders värme...

Efter dessa besök åkte vi tillbaka till Chisinau. I den här staden finns många väldigt rika människor och där det finns rika människor finns det fina ställen. Vi åkte till Mall Dova. Ett stort köpcenter mitt i stan. Där ser det ut som hemma i Sverige och även finare. Barnen fick leka och äta välkänd mat. McDonalds finns även här. 
Väl hemma i lägenheten somnade barnen snabbt. I morgon är det vattenland som gäller! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar